İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Arnavutköy İlkokulu

harezmi eğitim modeli

15. Hafta etkinliklerinde;
-Derse ısınma oyunları ile başladık,
-Web 2.0 araçları olan Canva yı kullanmayı öğrenip, çeşitli tasarımlar yaptık,
-Geri dönüşüm malzemeleri ile kendi tasarladığımız Teşekkür kutularını oluşturduk,
-Teşekkür kutuları ile öğrencilerin olumlu davranışlarını pekiştirmek amacıyla arkadaşlarının güzel davranışlarına teşekkürlerini yazıp haftalık olarak bu teşekkürleri okuyup akran zorbalığını engelleme yolunda bir uygulama başlattık. Bu kutuları her sınıfımızın kullanımına sunduk.

Mrt

Harezmi eğitim modeli ile 6 parçalı hikaye tekniğini uygulayarak problemimiz olan akran zorbalığını merkeze alıp grup arkadaşlarımızla takım çalışması yaparak kendi hikayelerimizi oluşturduk. Ana hatlarıyla yazıya döktüğümüz hikayelerimizi doğaçlama yaparak tiyatrolaştırıp arkadaşlarımızla paylaştık. Deneyimlerimizi değerlendirdik.

1.

….Harezmi eğitim modeli ile çevremizi gözlemleyip etrafımızda çözüm isteyen problemlere odaklandık….

2.

….Harezmi eğitm modeli ile gözlemlediğimiz problemlerden okulumuz ve akranlarımız adına faydalı olabilecek olanları mercek altına aldık….

3.

Harezmi eğitim modeli ile problemimizi alt başlıklarına ayırıp her yönüyle değerlendirdik….

4.

Harezmi eğitm modeli problemimizi en iy ifade eden sloganlarımızı bulup afişlerimizle görsel sunular oluşturduk….

Harezmi Eğitim Modeli 1. Grup 17. Hafta etkinliklerinde bu hafta;

*Parkurlu taş kağıt makas oyunu ile dersimize başladık.

*Canlandırma yaptık.

*Duygunu göster oyunu ile dersi tamamladık.

Mrt

Harezmi Eğitim Modeli 2. Grup problem durumlarına yönelik okulumuz rehber öğretmeni Abdulsamet Turan'ın Teknoloji Bağımlılığı konulu semineri düzenlendi...

Harezmi Eğitim Modeli 1. Grup 16. Hafta etkinliklerinde bu hafta;

*Su ve Ateş kağıt kalem ısınma oyunu ile derse başladık.

*Su tasarrufuna dikkat çeken tişört kıyafet ve afişlerimizle velilerimize bilgi verdik.

*Ders içinde canlandırma çalışmaları yaparak dersi tamamladık.

Mrt

Harezmi Eğitim Modeli 2. Grup 16. Hafta etkinliklerinde bu hafta:

*Problemimiz olan Teknoloji bağımlılığının alt problemlerinden bir tanesi kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktı. Bu yüzden Arnavutköy Şehir Kütüphanesine gezi düzenledik.

* Kitap okuma ve temin etme konusunda bilgi aldık ve bunun üzerine konuştuk.

Ara

Arnavutköy İlkokulu 2 gup olarak Harezmi Eğitim Modeli derslerinde Isınma-Tanışma oyunları oynadık ve problem durumları üzerine konuştuk.